Manastir Ostrog

Nalazi se na području Bjelopavlića, pripada opštini Danilovgrad i smešten je u vertikalnoj steni, sa koje se pruža pogled na ravnicu Bjelopavlića. Osnovao ga je hercegovački mitropolit Vasilije u 17. vijeku koji je tu i sahranjen. Kasnije je kanonizovan. On je Svetac Čudotvorac. Telo mu počiva u ćivotu u pećinskoj crkvi. Sam manastir je obnovljen 1923—1926. godine, posle požara, kojeg su bile pošteđene pećinske crkvice. One predstavljaju glavnu spomeničku vrednost.

U jednoj od crkava gornjeg manastira se nalazi natpis: “…sagradi se sija svjataja i svjaštenaja cerkov, vo ime časnago i životvorjaščago kresta vo ljeto 7170. goda, (1662. g. od Hristova rođenja) a popisa se v ljeto 7175. (1667.) sa blagoslovenijem vseosvjaštenago mitropolita Zahumskago Kije Vasilije, trudom i podvigom i platoju jeromonaha igumana Isaija va unuk pervago svjatago i prepodobnago oca našego Isaije, od Onogošta ot sela popa. Bog da ih prosti, iže počeše i savršiše.”

OSTROG

3 dana autobusom

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 3.500 Dinara.

DATUM PUTOVANJA:   27.04 – 29.04.2018 godine.

                                         25.05. – 27.05.2018 godine.

Slava Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac:  11.05. – 13.05.2018                                                                                                            Napomena: Za tačno vreme polaska 11.05 zvati agenciju da proverite u koliko je sati polazak.

Beograd

 1. Dan – BEOGRAD Polazak iz Beograda u 20,40 čas sa okretnice Tramvaja 5,6,7,14 (Ulica Bulevar kralja Aleksandra 488a i Ustanicke), skup u 20,20 čas. Polazak sa parkinga Sava Centra (do save) 21,00 cas.

Podgorica - Ostrog

 2. Dan – PODGORICA – OSTROG Dolazak u manastir Moracu u jutarnjim casovima.Obilazak manastira.Nasatavak putovanja u Podgoricu.Dolazak u manastir Dajbabe .Obilazak manastira. Nastavak putovanja u manastir Ždrebaonik i obilazak manastira. Nastavak putovanja prema manastiru Ostrog.Po dolaska u manastir, odlazak u Gornji manastir. Celivanje moštiju Svetog Vasilija Ostroškog i obilazak kompleksa Gornjeg manastira. Bdenje.Noćenje.

Ostrog - Beograd

 3. Dan – OSTROG – BEOGRAD Prisustvovanje liturgiji. Polazak sa Ostroga u 10,00 časova. Nastavak putovanja prema Srbiji. Dolazak u manastir Milesevu. Obilazak manastirskog kompleksa.   Polazak za Beograd i dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima.

Aranžman obuhvata:

  • Prevoz modernim turističkim autobusom visoke klase (tv, dvd, kima,wi-fi,usb)
  • Obilazci po programu
  • Usluge vodiča

Aranžman ne obuhvata:

  • Prevoz taksijem do gornjeg Manastira koja iznosi 2 evra
  • Noćenje u donjem konaku 5 evra
  • Putno – zdrastveno osiguranje
  • Turistička taksa koja iznosi  1,5 evra po kursu banke-plaća se u agenciji

Uslovi i način plaćanja:

  • Gotovinski,karticom ili uplatom na tekući račun agencije

Aranžman radjen na bazi minimum 40 osoba

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 dana pre POČETKA PUTOVANJA, ili AGENCIJA preuzima pravo na spajanje GRUPE sa drugom AGENCIJOM.

-Organizator putovanja poseduje licencu broj OTP 51/2017

Zvanični prevoznik agencije Stojković Prevoz