Djavolja Varoš 2018

Home // Djavolja Varoš 2018

Jednodnevni izlet:

Djavolja varoš – Prolom banja kupanje

Datum putovanja:  .

Cena izleta po osobi:  

Promotivna cena izleta za online rezervacije:  dinara

Djavolja varoš

Djavolja varoš se nalazi na obroncima mistične Radan planine.

Djavolja varoš je fenomen prirode. Figure su nastale tako što se desila erozija i one se sastoje od zemlje,na ovim zemljanim figurama stoji kamenje koje je teško skoro pola tone. Još uvek se ne zna tačno ali se prepostavlja da su nastale erozijom.  Materijal od kojeg su sastavljene figure ima vulkansko poreklo. Veruje se da se desila erupcija vulkana i ispiranjem tog zemljišta su nastale figure. Dešava se da stane kamen i da se ispod kamena stvori figura i non stop se taj proces ponavlja da neke figure nestaju a druge se pojavljuju. Reklo bi se da Djavolja varoš živi i kao da je stvarno đjavo umešao prste.

Da bi ste se stvarno uverili da li je Djavolja varoš stvarno živa i da li je stvarno djavo umešao prste, podjite sa nama na jednodnevni izlet u obilazak  kandidata za sedmo svetsko čudo.

Prolom banja

Po završetku obilaska Djavolje varoši ide se do Prolom banje i pravimo pauzu za kupanje u Banji

Crkva Svetog Cara Lazara

Crkva  Lazarica  je posvećena caru Lazaru i  nalazi se 2,5 km od Prolom banje. Veći deo puta je ravan sa malim usponima,do crkve se dolazi kolima ili pešaka pošto se ovaj izlet organizuje autobusom do nje će se ići pešaka.

Po predanju u porti crkve Lazarice,u crkvi se pričestio deo kosovske vojske koji su vodili Miloš Obilić,Kosančić Ivan i Toplica Milan,kako se vojska pred kosovsku bitku pričestila i molila za pobedu na kosovu upravo pored crkve Lazarice, vojska je šest puta išla oko crkve,šljive su se za njima uvijale i danas imamo šest uvijenih šljiva. Šljive su po predanju trebale da se odviju kada se vojska sa Kosova vrati,pošto se vojska sa kosova nikad nije vratila šljive su i dan danas ostale uvijene čekajući kosovske ratnike. Posle kosovskog boja Turci su srušili crkvu do temelja verujući da je crkva dala čudotvorne moći kosovskim ratnicima. Crkva je bila sagradjena od kamena da bi 1890 godine posle velike seobe srba,doseljenici sa Golije i Crne Gore koji su naselili te krajeve izgradili u Golijskom stilu i ova je jedina brvnara crkva u Topličkom kraju.

Po povratku iz Crkve Svetog cara Lazara u Prolom banju,ostajemo u banji da predahnemo i odmorimo do povratka za Beograd.

PROGRAM PUTOVANJA:

05:25h –  Postavka autobusa na okrtetnici tramvaja (5,6,7,14) Bulevar k. Aleksandra 488a I Ustanička

05:40h – Polazak

05:50h – Postavka autobusa na Sava Centru (parking do save)

06:00h – Polazak prema Djavoljoj Varoši putovanje autoputem E-75 sa usputnim pauzama.

10:00-11:00h – Dolazak u Djavolju varoš I obilazci po programu

17:00-18:00h – Polazak za Beograd iz Prolom banje

U cenu putovanja je uračunato:

  • Prevoz modernim autobusom visoke klase (tv,dvd,mp3,klima,wi fi,usb)
  • Troškovi  organizacije
  • Pratioca grupe

U cenu putovanja nije uračunato:

  • Invidualni troškovi
  • Ulaznica u Djavolju varos – 350 dinara

 Aranžman radjen na bazi minimum 40 osoba

 Uslovi plaćanja:

  • Gotovinom,karticama,preko računa.

 Organizator putovanja turistička agencija STP Travel

 Zvanični prevoznik agencije Stojković Prevoz

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 dana pre POČETKA PUTOVANJA, ili AGENCIJA preuzima pravo na spajanje GRUPE sa drugom AGENCIJOM.

ONLINE REZERVACIJA – Djavolja varos 2018